UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

 

Art. 173. 1. Przechowywanie informacji lub uzyskiwanie dostępu do informacji już przechowywanej w tele- komunikacyjnym urządzeniu końcowym abonenta lub użytkownika końcowego jest dozwolone, pod warunkiem że:
  • 1) abonent lub użytkownik końcowy zostanie uprzednio bezpośrednio poinformowany w sposób jednoznaczny, łatwy i zrozumiały, o:
    • a) celu przechowywania i uzyskiwania dostępu do tej informacji,
    • b) możliwości określenia przez niego warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do tej informacji za pomocą ustawień oprogramowania zainstalowanego w wykorzystywanym przez niego telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym lub konfiguracji usługi;
  • 2) abonent lub użytkownik końcowy, po otrzymaniu informacji, o których mowa w pkt 1, wyrazi na to zgodę;
  • 3) przechowywana informacja lub uzyskiwanie do niej dostępu nie powoduje zmian konfiguracyjnych w tele- komunikacyjnym urządzeniu końcowym abonenta lub użytkownika końcowego i oprogramowaniu zainstalo- wanym w tym urządzeniu.
2. Abonent lub użytkownik końcowy może wyrazić zgodę, o której mowa w ust. 1 pkt 2, za pomocą ustawień oprogramowania zainstalowanego w wykorzystywanym przez niego telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym lub konfiguracji usługi.

3. Warunków, o których mowa w ust. 1, nie stosuje się, jeżeli przechowywanie lub uzyskanie dostępu do infor- macji, o której mowa w ust. 1, jest konieczne do:

  • 1) wykonania transmisji komunikatu za pośrednictwem publicznej sieci telekomunikacyjnej;
  • 2) dostarczania usługi telekomunikacyjnej lub usługi świadczonej drogą elektroniczną, żądanej przez abonenta lub użytkownika końcowego (…).
Art. 173. znowelizowanego Prawa Telekomunikacyjnego (pełna wersja: http://www.dziennikustaw.gov.pl/DU/2012/1445)

TELKON - Twój dostawca Internetu

Obowiązek informacyjny – RODO

P.P.H.U. Telkon Ilona Stróżak. z siedzibą w Lesznie, 64-100, ul. Św. Krzysztofa 49 przetwarza dane osobowe Klientów dbając o ich prywatność i bezpieczeństwo, które są dla nas priorytetowe.

Od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane często jako „RODO” lub „GDPR”).

W związku z tym przedstawiamy ważne informacje, związane z przetwarzaniem danych osobowych.

Zgodnie z przepisami prawa administratorem danych osobowych zwanym potocznie ADO jest P.P.H.U. Telkon Ilona Stróżak. z siedzibą w Lesznie, 64-100, ul. Św. Krzysztofa 49. Co to oznacza? Oznacza to, że Państwa dane osobowe są przetwarzane przez P.P.H.U. Telkon Ilona Stróżak w związku z zawieranymi umowami oraz na podstawie wyrażonej zgody – uwzględniając obowiązujące przepisy prawa.

Cel i podstawa prawna przetwarzania danych osobowych

  • zawarcia i realizacji umowy – art. 6 ust. 1 lit. b) RODO;
  • sprawozdawczości finansowej oraz wystawiania faktur – art. 6 ust. 1 lit. c) RODO;
  • braku płatności, opóźnień w płatnościach w trakcie trwania umowy jak i po jej wygaśnięciu, w tym z wykorzystaniem profilowania - art. 6 ust. 1 lit. a) i b) RODO;
  • dochodzenia roszczeń – art. 6 ust. 1 lit. f) RODO;
  • sporządzania i prowadzenia zestawień, analiz, statystyk, raportowania tj. w wewnętrznych celach administracyjnych – art. 6 ust. 1 lit. a) i f) RODO;
  • marketingu bezpośredniego (również z wykorzystaniem profilowania) art. 6 ust. 1 lit. a) i b) RODO;

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niezbędne do realizacji części z w/w celów.

Okres przetwarzania danych osobowych

DANE OSOBOWE PRZETWARZANE W CELU:

  • realizacji umowy – przetwarzane będą przez okres trwania umowy a po jej zakończeniu przez okres przedawnienia wszelkich roszczeń, o których mowa w kodeksie cywilnym;
  • prowadzenia sprawozdawczości finansowej oraz wystawiania faktur – przetwarzane będą przez okres 5 lat liczonych od zakończenia roku obrachunkowego, w którym wystawiono dokument finansowy;
  • dochodzenia roszczeń – przetwarzane będą aż do czasu przedawnienia się roszczeń, o których mowa w kodeksie cywilnym;
  • realizacji obowiązków wynikających z przepisów prawa – przetwarzane będą do czasu wypełnienia tych obowiązków;
  • w wewnętrznych celach administracyjnych

Państwa uprawnienia

  • Prawo dostępu do treści swoich danych – art. 15 RODO.
    Jako osoba, której dane są przetwarzane możesz wnioskować o udostępnienie informacji o przetwarzaniu Twoich danych oraz o kopię danych.
  • Prawo do sprostowania danych – art. 16 RODO.
    Jako osoba, której dane są przetwarzane możesz wnioskować o poprawienie Twoich danych lub ich aktualizację.
  • Prawo do usunięcia – art. 17 RODO.
    Jako osoba, której dane są przetwarzane możesz wnioskować o usunięcie Twoich danych przetwarzanych bez podstawy prawnej
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania danych – art.18 RODO.
    Jako osoba, której dane są przetwarzane możesz wnioskować o wstrzymanie operacji na danych.
  • Prawo do przenoszenia danych – art. 20 RODO.
    Jako osoba, której dane są przetwarzane możesz wnioskować o przeniesienie danych do innego konkretnie wskazanego Administratora (dotyczy wyłącznie danych przetwarzanych na podstawie wyrażonej zgody – jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie obowiązujących przepisów prawa będziemy kontynuować przetwarzanie).
  • prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznacie Państwo, iż przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy RODO.
    Jako osoba, której dane są przetwarzane możesz wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych jeżeli uznasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy prawa.

Udostępnianie Danych Osobowych

P.P.H.U. Telkon Ilona Stróżak nie udostępnia Państwa danych osobowych innym podmiotom.

Dopuszczamy powierzenie przetwarzania danych osobowych, na podstawie stosownych umów, podmiotom świadczącym na rzecz P.P.H.U. Telkon Ilona Stróżak usługi (np. pocztowe, kurierskie, archiwizacyjne, księgowe itp.).

Jeśli masz pytania skontaktuj się z nami telefonicznie – 604 812 480.